COVID 19

Information gällande COVID-19


Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2021-12-07


UD’s reseinformation
Vi följer svenska utrikesdepartementets reseinformation och håller oss noga uppdaterade på lokala myndigheters rekommendationer och riktlinjer. 


Är du fullvaccinerad eller har intyg på genomgången covid-19-infektion kan du som utgångspunkt resa till samtliga våra resmål. Reglerna varierar och kan förändras. Det är därför viktigt att du kontrollerar inreseregler och respektive lands riktlinjer innan avresa. 
 
Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner ditt vaccinationsbevis så att du har det lätt till hands under resan. Du kan ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se


Läs mer om UD's reseinformation och lägesbild för våra resmål nedan:

Är du inte vaccinerad bör du vara extra uppmärksam på att det kan förekomma begränsningar för inresa till ett antal europeiska länder. 


Skidorterna är redo att ta emot vinterns skidgäster. Skillnaden till vintern blir ett antal nya initiativ som görs för att vi ska kunna resa på skidsemester tryggt och säkert. Några saker kommer vara lite annorlunda jämfört med tidigare, men på de allra flesta parametrar är det planerat att skidsäsongen ska bli exakt lika trevlig som den brukar.


Trygghet och säkerhet är det viktigaste
Våra gästers trygghet och säkerhet är av högsta prioritet. I dessa tider är det extra viktigt att du känner dig trygg när du reser med SkiVenue. 


Innan avresa är det viktigt att du är påläst om gällande reseinformation direkt hos svenska Utrikesdepartementet samt det enskilda landets inreseregler och eventuella lokala restriktioner.  På denna sida kan du läsa mer om vilka säkerhetsåtgärder som gäller i Italien och Frankrike just nu. Det kan komma ändringar och vi uppdaterar sidan löpande.


Det är ditt eget ansvar att uppfylla de krav som ställs för inresa till ditt resmål samt att ha korrekta inresedokument i de tillfällen det krävs. Var uppmärksam på att det kan komma ändringar med kort varsel. SkiVenue ApS är ansluten till Rejsegarantifonden och har medlemsnummer 3348. Det innebär att du kan vara säker på att din skidresa genomförs, eller återbetalas om det mot förmodan kommer en avrådan för icke nödvändiga resor för vaccinerade till ditt resmål. 


Försäkringar
För att ge dig extra trygghet på din skidresa har du möjlighet att boka både avbeställningsförsäkring och reseförsäkring. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som erbjuder försäkringar som även gäller vid pandemier/epidemier. Du kan läsa mer och boka avbeställningsförsäkring här samt reseförsäkring här.  


Din skidsemester 

Paketresor
Skulle svenska UD avråda från icke nödvändiga resor för vaccinerade till ditt resmål 14 dagar innan avresa och avrådan även gäller din reseperiod får du din resa avbokad och fullt återbetalad. Alternativt kan du välja att flytta din resa till ett annat resmål, eller till en senare tidpunkt. 


En avrådan måste inkludera perioden där du skall resa för att resan blir inställd.


En paketresa avser en kombination av minst två olika resetjänster på samma resa och som bokas via en resebyrå. Det kan till exempel vara transport + boende eller boende + liftkort.


Lokala restriktioner 
Eventuella krav på munskydd, krav på vaccination, krav om negativt Covid-19 test vid ankomst till landet eller resmålet är inte giltig anledning till avbokning. Desamma gäller för eventuella begräsningar eller stängda faciliteter till följd av Covid-19. 


Avbokning till följd av Covid-19 är därmed endast möjlig om svenska UD avråder för icke nödvändiga resor till landet eller regionen som din skidresa är bokad till eller om skidområdet är stängt. I övriga tillfällen gäller ordinarie avbokningsvillkor i resevillkoren. I det fallet att eventuella fester/evenemang inte kan genomföras, så återbetalas tillköpta eventpaket.

SÄKERHETSGÄRDER FRANKRIKE

Det gäller vid inresa till Frankrike:

Sidan uppdateras löpande: Senaste uppdateringen 2021-12-07


Munskydd

Det är obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken och i taxi. Det är även krav på munskydd när man står i kö i matbutiker i eller i större grupper där det är svårt att hålla avstånd. Om man inte följer kraven kan man riskera böter.


Covidbevis - "Pass Sanitaire"

Från och med 2021-12-04 är det obligatoriskt med "Pass sanitere" för liftar, restauranger, barer, nattklubbar och kollektivtrafik. Pass Sanitaire uppnås genom att uppfylla ett av följande kriterier:
Följande gäller för alla som är 12 år och äldre, om inget annat anges.

  • Negativt Covid-19 test (PCR/Antigen). Testet får var max 24 timmar gammalt. 
  • Vaccinerad med 2 doser (Senast 7 dagar innan avresa. Gäller för Pfizer, Moderna, Astra Zeneca). 
  • Vaccinerad med 1 dos (Senast 28 dagar innan avresa. Gäller för Johnson & Johnson). 
  • Intyg på genomgången Covid-19-infektion (immunitetsbeviset ska vara minst 11 dagar gammalt och max 180 dagar gammalt. Covid-19 infektionen ska ha konstaterats med PCR-test). 

Vi rekommenderar att du skriver ut eller laddar ner ditt vaccinationsbevis så att du har det lätt till hands under resan. Du kan ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se 

* Från 2021-12-15 krävs en tredje dos vaccin för alla som är 65 år eller äldre. Påfyllnadsdosen krävs 7 månader efter den andra dosen för att beviset ska vara giltigt.


* Från 2022-01-15 krävs en tredje dos vaccin för alla mellan 18-64 år. Påfyllnadsdosen krävs 7 månader efter den andra dosen för att beviset ska vara giltigt.


Du har alltså giltigt Pass Sanitaire i 7 månader efter din andra dos.  INRESEFORMULÄR


Innan inresa till Frankrike ska samtliga gäster över 12 år fylla i ett inreseformulär. Du ska försäkra att du inte har symtom på Covid-19, eller har varit i kontakt med någon som är smittad de senaste 14 dagarna. Just nu får man inte resa in i Frankrike utan din försäkran och ifyllt inreseformulär.

Du hittar inreseformulär för Frankrike här.
Ha inreseformuläret tillgängligt på avreseflygplatsen om du bokat din skidresa med flyg. 


Det är ditt eget ansvar att uppfylla de krav som ställs för inresa till ditt resmål samt att ha korrekta inresedokument i de tillfällen det krävs. Var uppmärksam på att det kan komma ändringar med kort varsel.