Sestriere

Via Lattea är skidområdet i Sestriere. Här kan du åka skidor i både Italien och Frankrike i det 400 kilometer stora systemet!


  • Stort och snösäkert skidområde med 400 km pist 
  • Billigt att bo och leva 
  • Solsäkert och La Dolce Vita 
  • Afterski i backen och nattklubb för 1.000 personer

Sestriere


Mitt i det 400 km stora skidområdet Via Lattea ligger Sestriere på 2.000 meters höjd.  
Snösäkerheten är alltså helt på topp och det finns mängder av kilometer av pister att utforska i det stora och varierade skidområdet. I Italien är priserna generellt lite lägre än på de franska destinationerna, så här får du lite extra för pengarna.   

  • Stort och snösäkert skidområde med 400 km pist 
  • Billigt att bo och leva 
  • Solsäkert och La Dolce Vita 
  • Afterski i backen och nattklubb för 1.000 personer  

 

Events


I backen? I byn? På dagen eller natten? Planera era events i Sestriere tillsammans med oss och få en unik upplevelse under er resa till alperna. Oavsett om ni har önskemål om en sittning, afterskifest eller fotbollsturnering i snön så kan vi ordna det mesta. Det är bara idéerna som sätter gränserna i Sestriere.  


Barer och nattliv


På en skidsemester till Sestriere får man lite mer, för lite mindre. Byn bjuder på allt från mindre barer till den stora nattklubben Tabata med plats till ca 1.000 gäster. Goda drinkar och gin och tonics får man bäst på Bar Spotti. Vill man spela Beer Pong eller bara ha skönt häng med vännerna är Kovo alltid ett säkert kort. När skiddagen börjar gå mot sitt slut drar afterskin igång på GFC som ligger direkt i backen. GFC skruvar upp volymen och spelar allt från de senaste hitsen till de mest klassiska afterskilåtarna. Oavsett väder så finns det både en stor terrass utomhus samt dansgolv och sittplatser inomhus. Afterskin fortsätter ofta i pjäxorna från tidig eftermiddag och långt in på kvällen.

Byn


Sestriere utgör mittpunkten i skidområdet Via Lattea och här får du bästa kombinationen av fantastik skidåkning och god  italiensk mat. Det bästa av allt är att priserna är förnuftiga och passar en students plånbok. Det finns ett brett urval av barer och restauranger. Byn har även utomhus pool och flera andra aktiviteter för den som vill ha en paus från skidåkningen.

 

Skidområdet


De 400 km pist fördelar sig med ca 300 km pist i Italien och 100 km pist i Frankrike. Liftkortet gäller hela veckan på den italienska sidan och en valfri dag kan man göra en dagsutflykt till franska Montgenevre. Från Sestriere är valen många och du kan åka skidor i både Sestriere, Sauze d’Oulx, Pragelato, Sansicario och Cesana på den italienska sidan. Oavsett din nivå på skidåkning finns det backar för alla smaker. Runt om i systemet finns det många små och genuina lunchrestauranger med god italiensk mat och gott om solstolar där man kan njuta av semestern.  

Boende


I Sestriere samarbetar vi främst med boendena Villaggio Olimpico, Palace Residence och Edelweiss. Alla 3 boenden erbjuder stora lägenheter med god kvalité. Lägenheterna i Italien är generellt både lite större och bättre standard än i Frankrike. Oavsett vilket boende ni kommer att bo på så ligger både skidåkning och byliv på gångavstånd. 


SESTRIERE

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

 
 
 
 
 
Alpe d'Huez
Les Arcs 1800
Les Deux Alpes
Sestriere
Tignes
Val d'Isere
Val Thorens
Annan