Tignes

På 2.100 meters höjd ligger denna lilla pärlan, Tignes. Med direkt lift till glaciären finns det inget bättre!


  • Snösäkert och högt beläget  
  • Glaciärskidåkning på Grand Motte 3.456 m ö. h. 
  • Kompakt by där allt ligger precis runt hörnet 
  • Afterski på klassiska La Folie Douce  

Tignes


Tignes är uppdelat i mindre byar som slingrar sig upp utmed berget. Vi arrangerar de absolut flesta resorna till den högst belägna byn som heter Tignes Val Claret. Vi har också möjlighet att ordna resor till Tignes Le Lac vid önskemål.  

Tignes är en del av skidområdet Espace Killy som inkluderar både Tigens och Val d’Ière i samma liftkort. 


Tignes är en del av skidområdet Espace Killy som inkluderar både Tigens och Val d’Ière i samma liftkort 

  • Snösäkert och högt beläget  
  • Glaciärskidåkning på Grand Motte 3.456 m ö. h. 
  • Kompakt by där allt ligger precis runt hörnet 
  • Afterski på klassiska La Folie Douce  

 

Boende


Tignes har många lägenheter för 3-7 personer i enklare standard, men till ett studentvänligt pris. En stor grupp på upp mot 1.000 personer kan alla bo till i närheten av varandra och till samma pris. Det finns självklart också lägenheter av högre standard och med mer plats. Tignes Val Claret är ca 800 m lång och 400 m bred, så  oavsett var du bor så ligger allt du behöver i närheten. Pisterna slingrar sig ner och runt genom byn, vilket gör att man alltid har en pist nära ditt boende.  

Skidområdet


Espace Killy erbjuder 350 km pist och inkluderar både Tignes och Val d’Isère i samma liftkort. Här får du enligt många Europas absolut bästa skidåkning. Systemet är effektivt uppbyggt och du kan snabbt ta dig runt i de olika delarna. Utöver det stora antalet pistkilometrarna, så finns det också riktigt fina möjligheter till off-pist. I Tignes har man direkt tillgång till glaciären Grand Motte med skidåkning upp till storslagna 3.456 m ö. h. Detta gör det faktiskt möjligt för glaciärskidåkning året runt i Tignes.  

Från Tignes kan du snabbt och enkelt ta dig över till Val d’Isère men du har också mängder av pister precis utanför dörren. Oavsett om du föredrar pist, park eller puder så finns det något för alla smaker i Espace Killy. När det är dags för paus i solen så finns det gott om uteserveringar och olika restauranger att testa under veckan.  


Byn


Tignes Val Claret är uppbyggd kring skidåkningen och är en riktigt kompakt by med närhet till allt man behöver. Byn ligger på 2.100 m ö. h. och har ett stort utbud av boenden där de flesta ligger med så gott som ski-in / ski-out. Utöver fantastisk skidåkning så finns det också mycket att uppleva när man ha klickat av sig skidorna. 


Barer och nattliv


Med tillgång till La Dolie Douce kan afterskin inte starta bättre. När La Folie Douce och sista liften tillbaka till Tignes stänger är nästa naturliga stopp nybyggda Cocorico. På den stora terrassen nere i Tignes Val Claret fortsätter afterskin ofta med live musik och festen fortsätter fram tills skymningen. Utöver det finns det många mindre och trevliga barer och även nattklubb för den som inte kan få nog av fest. I Tignes har du aldrig långt hem och alla dina vänner bor alltid i närheten.  

När solen skiner finns det också många uteserveringar nere i kärnan av Tignes Val Claret där man kan ta en välförtjänt paus i en solstol. 

Events


Tignes är känt för att kunna hantera mer eller mindre alla typer av events. Några av alla möjligheter är skidtävlingar, stand-up shows och många andra typer av större fester. Vi skräddarsyr och planerar events efter era specifika önskemål. 


ESPACE KILLY (TIGNES)

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

 
 
 
 
 
Alpe d'Huez
Les Arcs 1800
Les Deux Alpes
Sestriere
Tignes
Val d'Isere
Val Thorens
Annan