Alpe d'Huez

1.800 meter över havet ligger Alpe d'Huez som har över 300 soldagar per år!


  • Högt beläget och snösäkert 
  • Afterski på klassiska La Folie Douce 
  • Bra boenden anpassade till större grupper 
  • Stort utbud av barer, restauranger och aktiviteter

Alpe d'Huez


Utöver hög höjd och stor snösäkerhet, så toppar Alpe d’Huez också ofta solstatistiken i alperna med ca 300 soldagar per år. Här får du den ultimata kombinationen av snö, sol och legendarisk afterski på La Folie Douce 

 

  • Högt beläget och snösäkert 
  • Afterski på klassiska La Folie Douce 
  • Bra boenden anpassade till större grupper 
  • Stort utbud av barer, restauranger och aktiviteter

Barer och nattliv


Efter en fullspäckad dag med massor av skidåkning är första naturliga stoppet La Folie Douce. I Alpe d’Huez har La Folie Douce en stor terrass med perfekt eftermiddags sol, hög musik, dansare och show i klassisk Folie Douce anda. 

När du kommer ner till byn är utbudet av barer och restauranger. Tiger Bar och Smithys är två av många alternativ. Lounge 21 är ett perfekt ställe för en bit mat i avslappnad miljö eller varför inte starta kvällen med en riktigt god drink. För den som inte har fått nog av fest så Igloo byns mest kända nattklubb och musiken fortsätter sent in på natten. 

Byn


Alpe d’Huez är uppdelat i den äldre byn och den nyare delen, Bergers. I Bergers ligger många av de större lägenhetskomplexen med plats till stora grupper. Allt man behöver finns inom 10-15 minuters promenad. I den äldre delen av byn ligger många barer och mycket av nattlivet. Det finns självklart lägenheter i olika kategorier och prislägen oavsett budget. I Alpe d’Huez finns det ett stort sportcenter med mängder av aktiviteter. Byn erbjuder även utomhuspool och skridskobana mitt i centrum.  

Boende


Vi erbjuder boenden både i själva Alpe d’Huez och i den nyare delen Bergers. I Bergers ligger de största komplexen som passar bäst för stora grupper. Den gamla delen av Alpe d’Huez passar bäst för grupper på max 100-200 personer. Oavsett var ni bor ligger både skidåkning, restauranger, butiker och andra aktiviteter inom gångavstånd.  

 

Skidområdet


Med 250 km pist, Europas längsta svarta pist och ett stort nybörjarområde så kan alla oavsett nivå få en ordentlig utmaning i Alpe d’Huez. Byn ligger centrerat i förhållande till skidsystemet så det är aldrig långt till pisterna och det är alltid lätt att komma “hem” efter dagens sista åk.  

Området är väl sammanhängande och ju längre ut i systemet man kommer ju mer avancerad blir åkningen. Oavsett var du åker så är det ett effektivt system att ta sig runt i med moderna liftar och få liftköer.  

Events


Alpe d’Huez kan vi  bland annat arrangera BBQ-lunch i backen, skidtävlingar eller större event på La Folie DouceMöjligheterna är många och vi skräddarsyr programmet efter era önskemål och idéer.  

ALPE D'HUEZ

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

 
 
 
 
 
Alpe d'Huez
Les Arcs 1800
Les Deux Alpes
Sestriere
Tignes
Val d'Isere
Val Thorens
Annan