Val Thorens

Val Thorens är utnämt till världens bästa sammanhängande skidsystem flera år.  


  • Skidåkning i världsklass 
  • Afterski på Folie Douce, 360, FavelaSneSkovalet är ditt... 
  • Prisvärda boenden till studenter 
  • Europas högst belägna skidort med stor snösäkerhet 
  • ng säsong från slutet av November till början av Maj  

Val Thorens


Val Thorens kryllar av unga och festglada gäster. Du kan vara helt säker på att det är fullt av universitetsstudenter i Januari och gymnasier i Februari. Val Thorens är flera gånger utsedd till både Europas och Världens bästa skidområde, därmed är du garanterad en skidupplevelse av absolut högsta klass.   

Utöver fantastisk skidåkning i skidområdet Les Trois Vallées får du också  magisk afterski och ett pulserande bar- och nattliv.   

 

Val Thorens sammanfattas bäst: 

  • Skidåkning i världsklass 
  • Afterski på Folie Douce, 360, FavelaSneSkovalet är ditt... 
  • Prisvärda boenden till studenter 
  • Europas högst belägna skidort med stor snösäkerhet 
  • ng säsong från slutet av November till början av Maj

 

Boende


I över byn bor du aldrig långt från bar- och nattlivet. Här ligger några av byns lite minder och äldre lägenheter där man först och främst ska ha en plats att sova. Det är alltså ingen lyx men till gengäld bor man när allt som händer och priserna är studentvänliga 

Bor du i den nedre delen av byn eller i närheten av snötorget finns det en blandning av både äldre och nyare lägenheterTill centrum tar det 10-15 minuter, men lägenheterna är också lite större och modernare. Val Thorens har ett snabbt och effektivt system med både gångar och hissarså att man snabbt och enklet kan ta sig mellan övre och nedre byn.  


Skidområdet


Val Thorens ligger 2.300 m ö. h. och pisterna sträcker sig helt upp till imponerande 3.230 m ö. h. Det betyder att det 600 km stora skidområdet är extremt snösäkert. Med de fina snöförhållandena är det är lätt förstå att Val Thorens flera gånger blivit utsett till World’s Best SkResort. Både i närheten av Val Thorens och längre ut i systemet får du riktigt fin skidåkning. Oavsett om du föredrar stora carving-svängar eller utmanande off-pist så kan vi lova att du inte blir besviken. Liftsystemet är effektivt och håller god och modern standard rakt igenom. I Val Thorens är det lokala liftkortet (ca 150 km pist) inkluderat i våra resors grundpris. Vill du få ut maximalt av din skidåkning så rekommenderar vi att du uppgraderar ditt liftkort till hela Les Trois Vallées

 


Barer och nattliv


Val Thorens behöver egentligen ingen närmare beskrivning när det kommer till möjligheterna för afterski och fest. Här kan du få allt det du önskar. Afterski i backen på La Folie Douce eller 360, i byn fortsätter afterskin på SneSko, Favela, Saloon, Frog osv. På Klub Summit och Malaysia med plats till över 1.000 personer fortsätter klubblivet till sent in på småtimmarna!  

 

Byn


Val Thorens är uppdelat i en övre och en nedre del där båda har sina fördelar. I den över delen ligger bargatan och ett stort utbud av restauranger. Det är också här du hittar flera av de lite äldre men billiga lägenheterna. I den nedre delen av byn bor du garanterat nära skidåkningen och det är här de stora lägenhetskomplexen ligger med möjlighet för att bo många på samma ställe. Nästa oavsett var i byn du bor så har du oftast ski-in/ski-out. I Val Thorens behöver du aldrig bekymra dig om att passa tiden till en skidbuss eller gå långa avstånd i pjäxor. 

 


Events


SkiVenue skräddarsyr era events och kan arrangera såväl stora som små fester både på dagen och på natten. Vi kan anordna allt från BBQ i pisten, stand-up och events med välkända artister och dj’s. Tillsammans med dig och din grupp planerar vi era events efter era önskemål. Allt för at ni ska få en den bästa möjliga upplevelsen i alperna.   


VAL THORENS

LES 3 VALLÉES

SKICKA EN FÖRFRÅGAN

 
 
 
 
 
Alpe d'Huez
Les Arcs 1800
Les Deux Alpes
Sestriere
Tignes
Val d'Isere
Val Thorens
Annan